Friday, September 13, 2024

Patara - Gelemiş : Çevre - Turizm - Koruma Toplantısı (29-30 Temmuz 2024) : SUNU

 



Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB), antik kenti ve çevresiyle ilgili düzenlenen koruma ve planlama etkinliğinde akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar bir araya gelecek. Etkinlikte, arkeolojiden planlamaya, doğa korumadan turizme birçok konuda söyleşiler yapılacak.

(Yusuf Yavuz : https://www.antalyakorfez.com/pataranin-gelecegi-korunmus-bir-mirasta-sakli)

Değerli çevreci SBF’den mezun dostumuz Pamir Yılmaz ın Medusa Tesislerinin Patara’daki 35. Yılı çerçevesinde düzenlenen ve "Patara ÖÇKB ve Gelemiş KAİP" konulu toplantıda, Bölgede korumada gelinen nokta, otoyol projesi, kaçak yapılaşmalar ve Patara Antik Kenti ve Patara kumsalı üzerindeki insan baskısı konuları tartışıldı.. (29-30 . 07.2024. Kaş-Patara)

Kaş PATARA VE Gelemiş ÇEVRESİNDEKİ GÜNCEL SORUNLAR @yusufyavuzdan https://www.antalyakorfez.com/pataranin-gelecegi-korunmus-bir-mirasta-sakli

Etkinliğin ikinci günü olan 30 Temmuz’da ise ‘Koruma, Planlama ve Sürdürülebilir Turizm’ başlığıyla Prof. Dr. Ruşen Keleş’in sunumu yer alıyor. Şehir ve Bölge Planlama uzmanı ve daha önce Patara’da planlama çalışmaları yürüten ekipte yer alan Prof. Dr. Mehmet Tunçer’in sunumu ise ‘Planlama, Koruma ve Patara Gerçeği’ başlığını taşıyor.

https://www.instagram.com/p/C-U22lMIKBE/?igsh=eG1kMTl3dzA0bTE5