Wednesday, June 22, 2016

Tarih Boyunca Ankara’da Ticaretin Kültürel Yapısı ve Uluslararası İletişimde Rolü


"Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu”
Atılım Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde 20’nci yaşında kurulduğu toprakları anlama ve anlatma amacıyla “Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu” ile uluslararası akademik bir etkinliğe imza atıyor. Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim ve Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Üçtuğ’un davetiyle alanında uzman isimler, Anadolu coğrafyasına ilişkin sunumlarıyla sempozyum katılımcılarına çok özel zaman yolculuğu fırsatı tanıyacak.
“Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu”, Atılım Üniversitesi İncek Kampüsü’nde 15 Haziran Çarşamba günü saat 09.00’da başlayacak. Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyum kapsamında, 15 Haziran Çarşamba, 16 Haziran Perşembe ve 17 Haziran Cuma günlerinde 09.30 – 18.30 saatleri arasında panel oturumları ve sunumlar düzenlenecek. Sempozyum programı hakkında http://symposium2016.atilim.edu.tr/public_html/ internet adresinden detaylı bilgiye ulaşılması mümkün.
Sempozyumda Anadolu’da kültür ve iletişim konusunu anlatmak üzere Trevor Bryce, Jak Yakar, Jacopo Turchetto, Mehmet Özdoğan, Nicole Laneri, Andreas Külzer, Sachihiro Omura ve Suraiya Faroqhi hazır bulunacak. Ankara ve çevresinde kültür ve iletişimle ilgili olarak Berna Alpagut, Hakan Yiğitbaşıoğlu, Işın Yalçınkaya, Aliye Öztan, Ahmet Ünal, Musa Kadıoğlu, Zeynep Öğün, Coşkun Özgünel, Filiz Yenişehirlioğlu, Özer Ergenç, Mehmet Tuncer, Esin Kahya ve Gökçe Günel sempozyumda konuşmacı olarak yer alacak.  İletişimin bugünü ve geleceğiyle ilgili Lee Artz, Graham Murdock, Philip Kohl, Jonathan Hardy ve Chung Peichi konuşma yapacak.
İngilizce ve Türkçe simultane tercüme olanağının sunulacağı sempozyumda, genç akademisyenlerce de bildiri sunumları yapılacak. Mühendislik Fakültesi’ndeki konferans salonlarında, 15-17 Haziran tarihlerinde sempozyumdaki panel oturumlarıyla eş zamanlı olarak bildiri sunumları takip edilebilecek.
“Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu” Organizasyon Komitesi Başkanı ve Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Anadolu ve Ankara üzerine bu denli geniş katılımlı ve uluslararası bir toplantının ilk kez düzenlendiğini ifade etti. Prof. Dr. Erdoğan, 15-17 Haziran tarihlerinde üç gün sürecek toplantıda üç ayrı temayı 10 yabancı ve 14 yerli profesör ünvanına sahip uzman isimlerle değerlendireceklerini vurguladı. Erdoğan, ilk gün Anadolu’da kültür ve iletişimin tartışılacağını, ikinci gün Ankara üzerine odaklanılacağını, üçüncü gün ise genel olarak kültür ve iletişim üzerinde durulacağını belirtti. Kültür ve iletişim başlıklarında Anadolu ve Ankara söz konusu olduğu için katılımcı olarak farklı alanlardan tüm ilgilileri beklediklerini vurgulayan Erdoğan, son gün toplantılarında küresel terör ve iletişim boyutunun da konu edileceğini, dolayısıyla güvenlik birimlerinin de sempozyuma ilgi göstereceğini beklediğini sözlerine ekledi.

http://pr.atilim.edu.tr/sempozyum-2016

Bu sempozyumda sunduğum bildiri aşağıda..












































































No comments: